• Michael Hofmeijer

Tacksam för livet

Idag blev jag och min fru påminda om en väldigt #viktig sak. Vi stannade och pratade med en tiggare utanför affären och vi kommer in på att prata om #familjer och #relationer makar emellan (hon såg våra vigselringar). Hon berättade då, med tårar i ögonen, att där hon bor är det många relationer som präglas av #misshandel och #maktmissbruk. Och att #människor med olika bakgrund inte hade samma värde och rättigheter som de andra. Hon kunde också se och talade om att vi, jag och min fru, hade en bra relation och att vi var en fin familj. Hon blev glad för våran skull. Trots att hon sitter ute i kylan och tigger varje dag för att få livet att gå, så var hon glad och #tacksam för oss. När vi gick därifrån hade vi fått oss en rejäl #tankeställare. Vi kommer ut från affären med fulla matkassar med bla julmat. Vi har ett varmt hem att gå hem till. Vi har fantastiskt fina familjer som också dom har fina hem, mat på bordet mm mm mm. Vi bor i ett land där synen på lika värde har kommit fruktansvärt långt. Där väldigt många, som lever farligt i andra länder, ändå kan känna sig relativt trygga här. Det är så mycket som är rent ut sagt #meningslöst i #livet. Alla saker, materiella ting som vi tror att vi behöver och vill ha men som inte har ett dyft av värde egentligen. Människor har ett värde. Det är i oss själva och varandra som vi finner meningen och värdefullheten 🙏❤️ Kom ihåg det. Alltid. Var #ödmjuk, var #snäll, och agera med #kärlek ❤️

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt