• Michael Hofmeijer

Tänk om, tänk snällt

#Pratar eller #tänker du illa om andra #människor? Sluta! 


Allting vi säger till oss själva, så kallat "self talk", har en direkt effekt på vårat nervsystem och därmed hur vi känner oss. Alltså känner vi oss illa till mods om vi pratar eller tänker illa om oss själva. Självklart. Men detsamma gäller för när vi gör det om andra människor. Det är nämligen så att vårt undermedvetna tar allting vi säger och tänker #personligt, oavsett om vi gör det om oss själva eller någon annan. Så resultatet av #skitsnack och #skittänkande får oss att må väldigt dåligt eftersom vår #hjärna då tror att vi pratar om oss själva. 


Anledningen till att många människor ändå väljer att snacka skit och ha ett skittänkande är förmodligen för att de tror att genom att trycka ner någon så mår de själva bättre. Men i själva verket har det helt motsatt effekt. Därför behöver fler människor bli medvetna om att de snackar skit och välja att sluta. Tänk om, tänk snällt. Eller tänk inte alls. 


För att kanske lättare förstå kan man jämföra det här med att hjärnan inte kan processera negation som jag nämnt i ett tidigare inlägg - https://www.michaelhofmeijer.com/blog/inte-inte. Dvs om jag ber dig att INTE tänka på en rosa elefant, vad tänker du på? Förmodligen en rosa elefant. Även fast uppmaningen var att inte göra det så behöver hjärnan få sig en bild av vad det var den inte skulle tänka på, en rosa elefant, innan den kan gå till att tänka på något annat eller inget alls. 


Hjärnan är komplex, men just i dessa avseenden är den aningen seg 😉


Tänk om, tänk snällt. Det kommer göra stor skillnad, både för dig och dina #medmänniskor.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt