• Michael Hofmeijer

Nyfikenhet är nyckeln till glädje och positivitet

Jag tänkte fortsätta lite på samma tema som det senaste inlägget. Jag har nämligen tänkt vidare på det med rädslan inför nya och främmande saker och kom på idag varför jag är så positivt inställd till livet och det mesta som händer mig. 


Nyfikenhet.


Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt hur nya kunskaper och intressen kan förgylla, stärka och utveckla mig som människa. På så sätt kan jag även bli en bättre medmänniska och hjälpa andra att växa, vilket är ett av mina stora mål i livet. 


En annan viktig sak att tänka på är att rädsla och nyfikenhet lite är varandras motsatser. Alltså tror jag att det är svårt att känna rädsla samtidigt som nyfikenhet. Om jag lever för att vara nyfiken inför nya saker så kommer jag att kunna få kunskap om det och därefter kunna avgöra vilken reaktion som är mig mest gynnsam. Istället för att direkt känna mig rädd eller hotad av det nya. För tänk om det där nya är något helt fantastiskt som stärker mig som människa och får mig att växa, vilket jag helt missar om jag direkt blir rädd och fäller ut klorna.


Jag är övertygad om att nyfikenheten många gånger har varit min drivkraft i livet som har tagit mig dit jag är idag.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt