• Michael Hofmeijer

Motivationen kommer inte till dig, den är resultatet av hårt arbete

Jag minns att en sångpedagogkollega till mig för ett tag sen delade en video på FB om #motivation. Det roliga var att budskapet då var att motivation är bulls**t som de säger i Amerika. Jag ska förklara.


Många #människor, så också jag själv, tänker på motivation som någonting "magiskt" som helt plötsligt ska infinna sig inom en snar framtid när "tiden är rätt" or whatever. Men faktum är att motivationen kommer inte. Den kommer inte att dimpa ner i kroppen en vacker morgon när du vaknar och få dig att känna att nu, helt plötsligt, är jag redo! Varför? Vet inte men just idag är motivationen där. Näe. Tyvärr funkar det inte så.


#Hjärnan fungerar så att det vi gör och det vi ger oss själva varje dag, det vill hjärnan ha mer av. Oavsett vad det är så vill den ha mer! Så om vi sitter ner och väntar på att något ska komma till oss så tror hjärnan att; aha, vänta är bra, det kör vi på! Förstår du? ALLT som vi gör registrerar hjärnan som något vi vill ha mer av. Det är så vi #programmerar oss själva.


Så för att få motivation behöver vi göra något! Vi behöver starta, bara börja med det vill ha gjort och bestämma oss för hur ofta vi vill göra det. Det bästa är såklart att göra det till en daglig aktivitet. Men kom ihåg, motivationen kommer inte att komma till dig. Bestäm dig för att göra varje gång du bestämd att du ska, utan att hitta på ursäkter för att slippa. Gör ändå! Sen kommer motivationen. För det som till slut händer när vi gör någonting tillräckligt många gånger... det blir till en vana :) Först nu kommer du kunna känna motivationen till att göra, för nu har du gjort det så pass mycket att din hjärna vill ha mer av det.


Självklart kommer det fortfarande komma dagar då vi ramlar tillbaka i att hitta på ursäkter. Då är det viktigt att komma ihåg att: GÖRA ÄNDÅ!

Vill du ha någonting #nytt i ditt liv men alltid hittar på ursäkter för att slippa ta tag i det, gör ändå och gör det till en vana så kommer motivationen som en skön belöning!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt