• Michael Hofmeijer

Livsglädje kommer inifrån

Det finns några få saker som alla människor har ett behov av. Några av dom är trygghet, samhörighet, mat, sömn och närhet.

--- Men många av oss känner också ett stort behov av att känna oss lyckliga. Att hitta glädjen i livet. Och allt som oftast försöker vi hitta den utanför oss själva. Förgäves.

--- Det finns ingenting utanför oss själva som kan få oss att känna lycka. Allting händer inom oss, i vår hjärna. Hur vi väljer att se på vår värld, hur vi tolkar vår omgivning, är direkt avgörande för hur vi känner för den. Alltså inte hur mycket saker eller hur många vänner vi har.

--- Vi kan heller inte lägga vår lycka i nån annans händer. Ofta ser jag, framförallt i parrelationer, att man förväntar sig att sin partner ska göra en lycklig, på ett eller annat sätt, och tar därför inget eget ansvar för att se till att lyckan infinner sig. Det enda det leder till är att personen i fråga blir avvaktande och passiv i sin egen personliga utveckling.

--- Så kom ihåg det här ➡️ Lyckan kommer inifrån! Bara du kan få dig själv att känna lycka. Bara du kan påverka hur mycket livsglädje du känner.

---

Hur gör du för att känna dig glad och lycklig?

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt