• Michael Hofmeijer

Kedjereaktion - Solcell - Människa


Vi människor är som solceller.

En #solcell som inte får något #solljus kan inte producera någon el. Den är på standby och bara väntar på att bli fylld med sol så att den kan producera el som i sin tur får en stor del av våran värld att fungera. #Kedjereaktion. Den ger, ger och ger ända tills solenergin tar slut. Då behövs mera solljus för att den ska kunna producera vidare.


Vad får oss #människor att orka eller kunna #ge? På samma sätt som solcellen behöver vi bli fyllda med #ljus. Ljus i form av #kärlek, #omtanke och #beröring (och såklart lite solljus också). Utan det orkar vi inte ge utan hamnar i standby och får kanske fullt upp med att hålla oss själva på benen överhuvudtaget. Men om vi får ljus, om vi får kärlek, omtanke och beröring, då orkar vi ge vidare av det ljus vi fått vilket i sin tur får en stor del av världen att fungera bättre. Åtminstone vår närmaste omgivning. Kedjereaktion. Vi orkar ge, ge och ge. 


Ju mer ljus vi får, precis som solcellen, ju mer orkar vi ge ljuset vidare till de vi har omkring oss. Men om ljuset tar slut behöver batterierna laddas på nytt. Ge därför inte mer än vad du själv har, då finns en risk att du tömmer dig på ljus och hamnar i standby. Jag är dock övertygad om att ju mer vi ger ju mer får vi också tillbaka. Alltså skapar vi en kedjereaktion av ljus som går åt båda håll, hur bra är inte det?! 


Ibland kan det vara så att vi ger och ger men känner att vi aldrig får någonting tillbaka. Det beror då med största sannolikhet på att de människor vi har omkring oss inte har tillräckligt med ljus för att kunna ge tillbaka. Och vad händer då? Ja då kommer vi ju såklart också få slut på ljus så småningom. Då är det jätteviktigt att vi håller igen på vårat givande tills vi hittar människor som kan ge oss ljus tillbaka och därmed bibehålla kedjereaktionen. Och tro mig, de människorna kommer till dig så länge du fortsätter att ge i förhållande till hur mycket ljus du har kvar.


Ge, och du ska få tillbaka.

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt