• Michael Hofmeijer

Inte inte.

Jag har läst mycket om #livscoaching och att prata om livscoaching är som att prata om politik typ, det tar aldrig slut. Det finns så många olika aspekter av #coaching. Men nu tänkte jag dela med mig lite av hur vi bör tänka kring ord för att lära oss att leva ett mer gynnsamt liv.

Inte. Ordet inte är förmodligen överrepresenterat hos de flesta människor idag. Vi har blivit experter på att fokusera på det negativa i alla situationer vi hamnar i. Och ska vi inte (hehe) #fokusera på det negativa krävs det hård ansträngning för att bryta den vanan.

Ett vanligt exempel när man pratar om ordet inte är hur föräldrar ofta säger till sina barn "gå inte på vägen" eller "stå inte på stolen" istället för att säga "gå på trottoaren" och "sitt på stolen". Varför vi pratar så till våra barn vet jag inte. Kanske är det så enkelt att vi fokuserar på det negativa. Men det blir problematiskt. Ordet inte kan nämligen inte registreras av #hjärnan. Det enda hjärnan hör när vi säger "gå inte på vägen" är "gå på vägen". Inte försvinner och hjärnan lägger fokus på det som faktiskt har ett värde i situationen: gå på vägen. För det jag också kom på när jag tänkte på det här idag var att ordet inte är ett "dött" ord. Det har inget värde, oavsett situation. Ord som hjärnan kan koppla till något vi gör eller känner registreras snabbt och enkelt men ett ord som inte har någon som helst koppling till våra sinnen eller känslor sållas bort. Det blir oviktigt och orelevant. Som ordet inte.

Med detta vill jag uppmana dig att tänka om. Gör om ett inte till något positivt för att göra situationen mer gynnsam för dig och de människor som är med dig. Det kommer också automatiskt få dig att fokusera på det som faktiskt är viktigt och därigenom ge dig en bättre erfarenhet och känsla.


Exempel:

Glöm inte > Kom ihåg

Akta så du inte gör illa dig > Var försiktig

Jag kan inte > Jag lär mig snart

Gå inte på vägen > Gå på trottoaren

Stå inte på stolen > Sitt på stolen

Du får inte > Jag vill att du slutar

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt