• Michael Hofmeijer

Barn är kärlek - Oftast i alla fall


Det finns faktiskt inte ord för hur mycket jag jag älskar den här lilla människan. Tacksamheten är total idag. Varför? Ingen aning. Men idag vet jag varför jag bildade familj och varför att ha ett barn är det absolut bästa som finns. Kärleken som jag får är ovillkorlig och oersättlig. Men sanningen är att vissa dagar känns precis tvärtom: va f*n tänkte jag när jag skaffade barn egentligen?! För att ha skaffat barn är det bästa och värsta som hänt mig. Det är livets största gåva och utmaning på samma gång. De svåra dagarna får jag ibland påminna mig själv om varför, och kanske till och med tänka att hur skulle det vara om jag inte hade mitt barn längre? Inte kul. 


Vet att jag läst nånting i stil med, tror det var Astrid Lindgren som sa det, att det är okej att vara arg på/inte tycka om sina barn ibland bara vi visar dom hur mycket vi älskar dom också. Jag tycker det är en så bra beskrivning av föräldraskapet. Man kan inte alltid känna total kärlek och tacksamhet till sina barn, och det är okej. Men när vi gör det, visa det och tala om det.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyfikenhet - från sommaren 2018

Sedan jag började gymnasiet ungefär så har jag alltid varit väldigt nyfiken och hela tiden varit intresserad av att lära mig nya saker. Jag är törstig på livet och vad det kan ge mig, och framförallt